• Novinky

            • Nové vedenie našej školy

            • Od 2. júla 2024 sa stala novou pani riaditeľkou pani Mgr. Monika Klamárová.

              Zástupkyňa pre 1. stupeň sa stala pani Mgr. Erika Dömény Herdová

              Zástupkyňa pre 2. stupeň je pani PaedDr. Margita Laciková

            • Ukončenie školského roka 2023/2024

            • Posledný júnový deň a s ním v závere ďalší školský rok.

              Opäť jeden školský rok so svojimi starosťami, radosťami, úsmevmi, nadšeniami. Rok, ktorý priniesol veľmi veľa, nielen vzdelávacích podnetov, ale aj rozličné aktivity. Zapájali ste sa do súťaží, olympiád, predmetových súťaží. Mnohí ste boli úspešní, za čo vám patrí veľké poďakovanie. Pracujte tak i naďalej a reprezentujte nielen seba, triedu ale i celú školu. Zviditeľňujte sa a buďte príkladom pre svojich najbližších spolužiakov. Všetci sa učíme celý život, vždy sa niečo dozvieme, objavíme a to je na tom živote najkrajšie.

              Vy, najmenší žiaci – prváci, zvládli ste svoj prvý školský rok – čítate, píšete a počítate – je to úžasné, už sa v tom len zdokonaľujte a chcite stále vedieť viac a viac. Nech vám to vydrží až do 9. ročníka.

              Vás deviatakov čaká ďalšie obdobie, ktorá vás viac priblíži k dospelosti, stredná škola.

              Čas plynul veľmi rýchlo, ale spomienky na školu pretrvajú celú večnosť. Uchovajte si na našu školu spomienky – v našich srdciach určite zostanete. Pripomínať vás budú vaše tablá, ktoré sú prekrásne. Rozídete sa na všetky strany, naša škola vám však bude otvorená, kedykoľvek sa môžete prísť pochváliť, ako sa vám darí.

              Vám milí kolegovia a kolegyne zo srdca ďakujem za všetko úsilie, ktoré ste vo vzdelávaní vynakladali, všetko ste robili s pokorou a zodpovednosťou a to vás posúva na rebríčku hodnôt do najvyšších poschodí ľudskosti. Všetci si zaslúžite prázdninový a dovolenkový oddych, aby ste sa opäť vrátili plní optimizmu a energie.

              Prajeme všetkým krásne prázdniny!

            • Detská osobnosť Mesta Topoľčany

            • BLAHOŽELÁME DETSKÝM OSOBNOSTIAM MESTA TOPOĽČANY

              Rozlúčili sme sa so školským rokom. No ešte predtým stihlo vedenie Mesta Topoľčany odovzdať ceny deťom, ktoré v uplynulom období ukázali svoje talenty, zručnosti, húževnatosť aj usilovnosť.

              V kinosále slávnostne ocenili 16 jednotlivcov a 12 kolektívov v 7 kategóriách.

              Za našu školu boli ocenené mažoretky v kategórii KULTÚRA 

              a mimoriadne ocenenie získal žiak zo 7. C triedy Timotej Adamčík.

            • 10. Európsky Shito Ryu a kobudo Bo šampionát v Nemecku

            • V dňoch 17.-19.5.2024 sa v nemeckom Regensburgu konal 10. Európsky Shito Ryu a kobudo Bo šampionát za účasti 492 súťažiacich z 22 krajín Európy. Miriam Wenderlová žiačka 8.A (členka karate klub Ekonóm Trenčín) sa zúčastnila tejto súťaže v kategóriách kata kadetky a kobudo Bo kadetky. V kategórii kata kadetky obsadila 9.miesto zo 17. kvalitných súťažiacich. V kategórii kobudo Bo kadetky obsadila pekné 3.miesto, kedy jej finále ušlo len o kúsok. Ďakujeme za peknú reprezentáciu Slovenskej republiky, karate klubu aj ZŠ Škultétyho v Topoľčanoch a prajeme jej do budúcna veľa úspechov.

               

            • Vyhodnotenie zberu papiera

            • Žiaci v jednotlivých triedach vyzbierali spolu 5722 kg.

              1. miesto Nela Šmantíková z 2. B vyzbierala 1357 kg

              2. miesto Martin Šramatý zo 6. B vyzbieral 967 kg

              3. miesto Marcela Pecháčová zo 4. A vyzbierala 835 kg

              4. miesto Olívia Žureková zo 6. C vyzbierala 650 kg

              5. miesto Linda Mičudová zo 6. B vyzbierala 570 kg

              6. miesto Sofia Čerteková z 1. B vyzbierala 390 kg

              7. miesto Laura Strížencová z 3. A vyzbierala 324 kg

              8. miesto Adela Vaculčíková z 2. B vyzbierala 285 kg

              9. miesto Sofia Gašparíková z 1. C vyzbierala 125 kg

              10. miesto Marcul Mančik z 1. C vyzbieral 120 kg

              Najlepšia trieda bola 2. B, ktorá vyzbierala 1666 kg.

              Víťazom srdečne blahoželáme.

            • Výtvarná súťaž: Indické bájky očami slovenských detí (10.ročník)

            • Do výtvarnej súťaže „Indické bájky očami slovenských detí“ sa tento rok zapojilo hneď niekoľko žiakov z našej školy. Celkovo ide o 10.ročník, ktorého cieľom bolo deťom rozširovať poznatky o indickej kultúre, o živote a spôsobe myslenia jej obyvateľov, o dejinách a tradíciách zameraných na ochranu života, dôležitosti vzájomnej pomoci a tiež o tom, že sa nám dobré skutky v budúcnosti vrátia. Samotní organizátori chceli takouto formou viesť deti k zmysluplnému tráveniu voľného času a k radosti z tvorivosti. Deti spoznali kultúru Indie, jej pestrofarebnosť a prírodu a aj takýmto spôsobom sa z nich pomaly stávajú citlivejšie osobnosti k jej obyvateľom.

              V rámci reprezentácie ZŠ Škultétyho sme odoslali 18 vycibrených prác, ktoré spĺňali všetky podmienky súťaže v kategórii 12 – 15 rokov. Originalitu a umeleckú kvalitu splnili výherné práce týchto žiakov z našej školy:

              1. Boris Marček (8.C) – získal 2.miesto v kategórii 12-15r. za spracovanie indickej bájky „Škaderý strom“
              2. Cenu organizátora získali žiačky: Adriana Gajdošová (8.C), Miriam Wenderlová (8.A), Adela Marková (7.B)
              3. Cenu poroty získali žiačky: Laura Ďurišová, Emma Schwarzová a Tamara Lovrantová (8.B)

              Z výtvarných prác bude zrealizovaná výstava v Liptovskom Mikuláši a v Bratislave za účasti autorov a autoriek kresieb a Indického veľvyslanectva. Ocenené práce budú odmenené voľným vstupom do ZOOKONTAKT, vecnými cenami, diplomom a budú taktiež použité v záverečnej publikácii. Víťazi budú ocenení vecnou cenou. To všetko sa odohrá približne v polovici septembra. Do súťaže bolo zaslaných celkovo 700 prác, z toho 7 ocenených prác vytvorili žiaci našej ZŠ. Je to veľmi pekný úspech! Blahoželáme!

              Ocenené práce si môžete pozrieť aj v tomto videu: https://www.youtube.com/watch?v=qpuw6IMatdU

              Výsledky sú zverejnené na tomto linku: https://www.slovindia.sk/storage/1718382295_sb_vyhercovia-bajky-2024-meno-mesto.pdf

               

              Mgr. Radka Laciková

            • TOSUMA V MATERSKEJ ŠKOLE

            • Týždeň detskej radosti

              V piatok 07. júna potešili „baby“ z TOSUMY deti v materskej škole na ulici Janka Kráľa v Topoľčanoch. 

              V rámci „Týždňa detskej radosti“ sa predviedli s choreografiou na pieseň od Mira Jaroša – TOBOGÁN  a s NEW ERA choreografiou. „Veľké“ tosumáčky  zobrali prípravy naozaj zodpovedne. Pripravili si pre malých tanečníkov workshop - krátku choreografiu, ktorú si spolu niekoľkokrát zatancovali. Na záver každá  trieda dostala DIPLOM PRE ŠIKOVNÝCH TANEČNÍKOV.

              Deti z MŠ sa na naše dievčatá veľmi tešili a svedomito pripravoval. Ako pohostenie si pripravili pre TOSUMU jahodové a čerešňové bublaniny, ktoré napiekli spolu s pani učiteľkami hneď ráno po príchode do MŠ.

              Pani učiteľkám a malým tanečníkom veľmi pekne ďakujeme za príjemne strávené dopoludnie a tešíme sa na stretnutie znovu o rok.

               

              text: Michaela Juhásová

               

            • Hokejbal - NITRAWA CUP 2024

            • Chlapci našej základnej školy Maximilián Holub, Nikolas Bučko a Lukáš Lieskovec sa zúčastnili súťaže v hokejbale NITRAWA CUP 2024, kde vyhrali a priniesli si ocenenia za najlepšieho nahrávača, najlepšieho strelca a najproduktívnejšieho kráča a 1. miesto vyhral Maximilián Holub.

              Srdečne blahoželáme!

            • OZNAM PRE RODIČOV

            • Na základe rozhodnutia riaditeľky školy z dôvodu zvýšených teplôt bude ŠKD v prevádzke od 21. 06. do 26. 06. 2024 len do 16,00 hod. Od piatka 21. 06. 2026 budú 4 klasické 45-minútové vyučovacie hodiny t.j. do 11,15 hod. 

              Vo štvrtok 27. 06. 2024 bude ŠKD v prevádzke len do 13,30 hod. a v piatok 28. 06. 2024 v deň vysvedčenia ŠKD ani ŠJ nebude v prevádzke.

              Obedy sa budú vydávať len do 12,15 hod. 

            • ŠvP - Lignano Sabbiadoro

            • Dve skupiny z našej školy strávili 10 dní v ŠvP v Talianskom letovisku v Lignano Sabbiadoro. Počas celého týždňa sme plnili zodpovedne dané úlohy a rozličné aktivity. Súťažili sme v čistote izieb, o "slušáka a slušáčku" , najkrajšiu tvorbu v poézii a speve. Na pláži sme stavali hrady a realizovali sme rôzličné športové súťaže. Žiaci si obohacovali vedomosti formou zábaných názorných aktivít a zážitkovým učením. Pozorovali život morských ulitníkov, kôrovcov, či rastlín priamo v ich životnom prostredí (kraby a medúzy). Obdivovali flóru a dreviny tých druhov, ktorí u nás nerastú bežne celý rok (palmy, pínie, citrusové plody). V týždni sme boli na výlete po rieke Stella a navštívili sme rybársku osadu s pozorovaním vodného vtáctva a rýb s odborným výkladom a kultúrnym programom kapitána výletnej lode. Druhá skupina bola na exkurzii v Benátkach hlavného mesta severotalianského regiónu Benátsko, ležiaceho v močaristej lagúne Jadranského mora. Domy boli vystavané na drevenných koloch vo vode na 118 ostrovoch. Previezli sme sa loďou po ikonických vodných kanáloch, obdivovali historické skvosty na Námestí sv. Marka a prechádzali sme sa úzkymi uličkami. V posledný deň si deti užili veľa zábavy v aquaparku a druhá skupina na pláži a prechádzke po pešej zóne. Cestou domov na Slovensko sme sa kochali krásou pohoria Álp a talianskymi či rakúskymi údoliami. Naši žiaci sa vrátili zrelaxovaní, obohatení o nové vedomosti a utužené priateľstvá. Všetkým nám zostanú spomienky na krásne strávený čas v LIgnano Sabbiadoro. Na budúci školský rok sa určite všetci tešíme!!!

              text a foto:

              Mgr. Mária Bezáková

              Mgr. Katarína Manzone

            • ZBER PAPIERA

            • Od dnes t. j. 17. 06. 2024 do 24. 06. 2024 bude prebiehať ZBER PAPIERA. Papier môžte dávať do kontajnera, ktorý je odstavený pred hlavným vchodom do budovy školy. Môžu sa tam dávať len noviny, časopisy, knihy bez vrchných obalov, zošity, skartovaný papier. Papier treba odvážiť a nahlásiť triednemu učiteľovi.

            • Páli nám TO!

            • Dňa 12. júna 2024 sa uskutočnil 2.ročník vedomostnej súťaže družstiev žiakov 2. stupňa ZŠ o putovný pohár primátorky mesta Topoľčany „Páli nám TO!“ Hostiteľom súťaže bola ZŠ s MŠ Gogoľova, organizátorom mesto Topoľčany - odbor školstva, kultúry a práce s mládežou.

              Vedomostné otázky z tematických celkov Európska únia, Slovensko, mesta Nitra, Topoľčany a  okolie, otázky o svete, ktorý nás obklopuje, pripravil a celú akciu moderoval odborný zamestnanec SŠÚ Mgr. Tibor Mócik. Súťaž nadviazala na tradície a koncept úspešného formátu vedomostnej súťaže pod názvom „Bez ťaháka o....“  Zúčastnilo sa jej 6 topoľčianskych základných škôl, ktoré  zostavili svoj 3-členný tím, ktorý tvorili žiaci 8. ročníka.

              Našu školu reprezentovali žiačky 8.B triedy Laura Ďurišová, Tamara Lovrantová a Lujza Tílešová. Dievčatám sa počas celej súťaže darilo výborne a v silnej konkurencii si vybojovali krásne 3. miesto, čím dokázali, že „im to naozaj páli“.

              Ďakujeme za úspešnú reprezentáciu  školy a blahoželáme! 

               

              Text: Mgr. Siposová

              Foto: Mgr. Siposová

            • Olympiáda v ľahkej atletike

            • Tento ročník si 1.miesto v olympiáde v ľahkej atletike vybojovala trieda 2. A a získala tak putovný pohár na celý ďalší školský rok.

            • Žiadosť o dotáciu na stravu od 1.9.2024 !

            • Prosíme rodičov, ktorí chcú prihlíásiť svoje dieťa na stravu a budú žiadať o dotáciu, aby si cez mobilnú aplikáciu alebo cez webové rozhranie našej školskej edupage stránky vyplnili žiadosť. 

              V žiadosti vypĺňate aj ročník, ktorý bude Vaše dieťa navštevovať budúci školský rok 2024/2025 (ak je teraz dieťa napr. v 4. ročníku, nezabudnite dať piaty ročník!). 

              Budúci prváci dostanú oznam a prístupy do edupage pre svoje deti po zadelení do tried cez prázdniny. 

            •  kauflandpark.sk

            • Rodičia, pozor, je tu štvrtý ročník projektu K Park. Chýba vám v Topoľčanoch priestor, kde si môžu deti zahrať streetball, pingpong, precvičiť bicepsy vo workoutovej zóne, vyskúšať triky na skejtborde či kolobežke alebo sa prekonávať na lezeckej stene? Zahlasujte za Topoľčany na kauflandpark.sk a hrajte o 30 smartfónov! Hlasovať môžete na www.kauflandpark.sk do 3. 7. 2024.  

    • Kontakty

      • Základná škola, Škultétyho 2326/11, Topoľčany
      • +421 38 532 28 62 - riaditeľka ZŠ
        +421 38 532 62 40 - tel./fax
        +421 38 532 20 07 - ekonómka
        +421 38 530 07 60 - školská jedáleň
        +421 911 331 176 - školská jedáleň
        +421 911 331 232 - špeciálny pedagóg

        mobilné telefónne čísla služobných telefónov:

        1. Riaditeľka ZŠ – Mgr. Monika Klamárová – 0911 955 628
        2. Zástupkyňa pre 1. st. – Mgr. Erika Dömény Herdová
        3. Zástupkyňa pre 2. st. – PaedDr. Margita Laciková – 0911 955 631
        4. Výchovný poradca – Mgr. Marcela Kubríková – 0911 493 485
        5. IKT technik – Ing. Miroslav Máliš – 0911 448 628
        6. Vedúca školskej jedálne – Helena Bačiková – 0911 331 176
        7. Školský špeciálny pedagóg – Mgr. Oľga Štrbová – 0911 331 232
        Mgr. Michaela Juhásová - 0911 972 045
        8. Sociálny pedagóg – Mgr. Ivana Miková - 0907 424 773
        9. Školská psychologička - Mgr. Natália Jančeková - 0910 933 955
        10. Knihovník – Mgr. Dagmar Rumanová – 0904 605 105
        11. Školská bezpečnostná služba – Vladimír Janský – 0905 150 986
        12. Policajt pridelený našej škole - Nstržm: Michal Minarovský - 0915 479187, michal.minarovsky@minv.sk
      • Škultétyho 2326/11
        95501 Topoľčany
        Slovakia
      • 37860763
      • 2021603980
    • Prihlásenie